Sunday, November 6, 2011

15 nädal. Eile, täna, homme

Ülesanne: Analüüsi ajaveebis, milline võiks olla veeb ja sotsiaalne tarkvara 5-10 aasta pärast.

Arvestades tehnoloogia arengu kiirust on 5-10 aastat väga väga pikk aeg, mis teeb "ennustamise" veelgi raskemaks. Aga tänasel hetkel ei ole siin õigeid ja valesid vastuseid, fantaseerida võib lõpmatuseni ning eks siis 5 aasta pärast näeb kuidas ja kui palju (kui üldse) täna kirjeldatud arvamus tegelikkusega kokku langeb.

Kui tänasel hetkel pilve teema kogub üha enam populaarsust ja kõnepinda, siis suure tõenäosusega on 5-10 aasta pärast enamike inimeste andmed pilves - kõik on võrgus. Siinkohal tuleb aga esitada ka loengukonspektis tõstatatud küsimus: "mis saab siis, kui võrk maha kukub?". Eks siin ole omad riskid, ja vägagi suured, kuid ma usun, et nende aastatega suudetakse üht-koma-teist antud riski maandamiseks välja mõelda.

Palju saab olema informatsiooni seostumist, piirid hägustuvad - mis on tegelikkus, mis mitte. Sotsiaalmeedia kui selline muutub mitmekesisemaks ning oluliseimale kohale tõuseb sisu, mitte vorm ega vahendid.

Antud postituse näol on tegu viimasega STVK aine raames. Siinkohal tahaksin tänada Kaidot, kes tänu antud ainele on avardanud minu silmaringi sotsiaalse tarkvara ning võrgukogukondade vallas. Aitäh!

No comments:

Post a Comment