Thursday, October 20, 2011

9 nädal. Vaba tarkvara kui oluline eeldus

Ülesanne: Kirjeldage ajaveebis enda kogemusi mõne vaba tarkvaratoote kasutamisega.

Vabavaralisi tarkvaratooteid olen kasutanud mitmeid ja kasutan siiani vähemal või rohkemal määral. Kuid jah, kokkupuude on siiski ainult kasutaja rolli põhine.

Üks "väike aga tubli" vaba tarkvaraline klientprogramm on PuTTY. Väike aga tubli selles mõttes, et oma mahult on ta pisike, vaid mõnisada KB, kuid omab rohkesti funktsioone, mis lubavad teha "suuri asju" (SSH, IPv6 tugi jne).

Igapäevases kasutuses nii tööl kui kodus on Mozilla Firefox. See sai kunagi ammu ammu kasutusele võetud kuna kursavend selle mu arvutisse peale pani ning üleminek selle kasutamisele käis kuidagi väga kiirelt, kuna tundub kuidagi kasutajasõbralikum - mugav, loogiline, töökindel, pluss kõik lisavidinad.

Lisaks olen kasutanud veel PHP programmeerimiskeelt, MySQL andmebaase ning OpenOffice-t. Eks neid ole veel küllaga, aga ei suuda kohe meenutada. Ei taha ka siinkohal targutama hakata, mis on parem, eks igaüks kasutab toodet mis rahuldab tema vajadusi tema võimaluste juures kõige paremini. Lõppkasutaja vaatevinklist on konkurents alati kasulik.

No comments:

Post a Comment